Verbeterpunten Digitaal kasboek


In het online huishoudboekje zou verbeterd kunnen worden om transacties aan een categorie toe te delen, ondanks of deze positief of negatief zijn. Bijvoorbeeld: bij een afschrijving van een restaurant, kan deze wel onder de categorie "uit eten" komen, maar de inkomsten bij een gedeelde rekening kunnen niet onder diezelfde post worden gecategoriseerd.

16 reacties

Het zou heel mooi zijn als het huishoudboekje ook beschikbaar werd gesteld voor de zakelijke rekening.
Dan heb je al bijna geen ander financieel pakket meer nodig want dan kan je bv de BTW aangifte al rechtstreeks vanuit Knab samenstellen.

Als het huishoudboekje dan tzt nog wat wordt uitgebreid (bonnetjes uploaden, facturen maken) dan ben je er al helemaal.
Voor veel ZZPers is een extern boekhoudpakket dan al helemaal niet meer nodig en kan je alles via Knab regelen.
Ik heb een drietal verbeteringen:
Suggestie 1: Laatst geziene transactie
Ik loop altijd alle transacties door om te kijken of er niet eentje fout gecategoriseerd staat.
Graag wil ik dus zodra je het digitaal kasboek opent, een mogelijkheid om te zien wat de laatste transactie was die ik gezien heb.
Dus dit was de nieuwste transactie, de laatste keer dat ik het digitaal kasboek heb geopend. Dus let op, niet ingelogd op de web omgeving, maar echt dat ik het kasboek geopend heb. Anders heb je, als je tussendoor een keer een betaling doet, en niet het kasboek bijwerkt nog steeds niet de juiste gegevens. Misschien dus als je naar het digitaal kasboek gaat, je een knop krijgt update je nieuwe transacties. Deze knop kan dan boven "update je transacties van andere banken" staan.

Suggestie 2: Op de transactieregel blijven bij wijziging
Zodra je een wijziging van een categorie hebt bevestigd, staat het digitaal kasboek weer helemaal bovenaan en moet je weer naar beneden scrollen en zoeken tot waar je gebleven was.
Dit is ongeacht of je meteen de categorie wijzigt met de combo box of eerst op het wijzigingsicoon klikt en daarna de categorie wijzigt. Bij het bijwerken van nogal wat transacties, heb ik het idee dat ik wat nodeloos aan het scrollen ben, als de pagina gewoon bij de regel blijft, of weer opzoekt.
Als het opzoeken niet kan, misschien dat dit dan kan aangegeven worden met een andere kleur welke je als laatste gewijzigd hebt. Bijvoorbeeld de regel in lichtgroen.
Of dat die transactie is uitgevouwen m.b.v. plusje vooraan, zodat je de transactie kan vinden.

Suggestie 3: Meer regels in het categorieselectiescherm
Bij het zoeken naar een andere categorie, heb je maar 11 regels als je een categorie wil wijzigen.
Als je bovenaan bij het zoeken op het driehoekje achter Selecteer klikt, maar 7 regels.
Kan dit een standaard een stuk meer regels worden bijvoorbeeld 20 of 25.
Tevens de mogelijkheid dat je de combo box zelf groter maakt, zodat je als je de schermruimte hebt, nog makkelijker een categorie kan zoeken?
Als je onderaan je scherm een categorie wijzigt gaat de combo box uit naar boven, dus dat moet geen bezwaar zijn.
Reputatie 1
Badge
Ik heb een drietal verbeteringen:
Suggestie 1: Laatst geziene transactie
Suggestie 2: Op de transactieregel blijven bij wijziging
Suggestie 3: Meer regels in het categorieselectiescherm
.


Dank voor je verbeterpunten Spaarpott. Ik heb de suggesties aangemaakt.🆒
Suggestie 4: mogelijkheid om de popup uit te zetten, ik zou graag gewoon snel door mijn transacties heengaan (het liefst allen met het toetsenbord) en ze 1 voor 1 aanpassen ipv dat het syteem vindt dat ie voor alles wellicht voorgaande transacties kan vinden.
Reputatie 1
Suggestie 4: mogelijkheid om de popup uit te zetten, ik zou graag gewoon snel door mijn transacties heengaan (het liefst allen met het toetsenbord) en ze 1 voor 1 aanpassen ipv dat het syteem vindt dat ie voor alles wellicht voorgaande transacties kan vinden.

Hi Pieter, bedankt voor je suggestie. We zijn momenteel druk bezig met het vernieuwen van de Persoonlijke Bankomgeving, ook de pagina van de transacties zal opnieuw worden vorm gegeven. Houd deze pagina dus zeker in de gaten.
Komt het digitaal kasboek beschikbaar voor zakelijke rekeningen? Dat lijkt me bij uitstek de doelgroep? De optie is beschikbaar maar doet niets...
Op dit moment is het Digitaal Kasboek alleen onderdeel van onze particuliere pakketten. De meeste zakelijke klanten houden hun boekhouding bij via een apart boekhoudpakket, vandaar dat dit helaas niet beschikbaar is in Knab Zakelijk.
Voorheen gebruikte ik Afas Personal, waar ik o.a. mijn ING, Moneyou en andere rekeningen beheerde. Hier kon je heel eenvoudig categorien beheren, door nieuwe toe te voegen, aan te passenof verwijderen.

Ik mis nu namelijk bijvoorbeeld een brommer, motor, aansprakelijkheids-, ongevallen en reisverzekering categorie. Hierdoor moet ik deze onder algemene of foutieve categorien plaatsen en vindbaar maken a.d.h.v. labels. Zouden jullie dit mogelijk kunnen maken? Thanks!
Reputatie 6
Badge +2
..Ik mis nu namelijk bijvoorbeeld een brommer, motor, aansprakelijkheids-, ongevallen en reisverzekering categorie. Hierdoor moet ik deze onder algemene of foutieve categorien plaatsen en vindbaar maken a.d.h.v. labels. Zouden jullie dit mogelijk kunnen maken? Thanks!

Bedankt voor je feedback! Ik noteer dit op onze suggestielijst voor verbeterpunten aan het Digitaal Kasboek.
Suggestie 5: Ik zou graag de mogelijkheid tot het maken van budgetten zien. En misschien ook trending van de uitgaven per categorie in tijd?
Reputatie 1
Badge
Om in te haken, ik zou graag ook willen dat "Niet tonen" transacties meegenomen wordt in het verdere importeren. Ik heb namelijk tig "Interne overboekingen" bij zowel in- als uitgaand en die moet ik continue op "Niet tonen" zetten. Dat icm de huidige werking wat suggestie 2 ongedaan wilt maken: Vet irritant. Je blijft scrollen en doen.
Wat ik ook fijn zou vinden: dat je transacties eenvoudig kan selecteren/aanvinken en dan gezamenlijk categorie "lunch" oid kan meegeven.
Ik mis de categorie "Lening" Aflossing en Opname. Zou dit toegevoegd kunnen worden?
Reputatie 6
Badge +2
Ik mis de categorie "Lening" Aflossing en Opname. Zou dit toegevoegd kunnen worden?

Dank voor je suggestie hierover. Zodra er iets gewijzigd wordt, of als ik meer weet, laat ik het weten in dit Topic! Ik heb het intern aangekaart.

Groet, Pam

Beste Knab,

 

Is het mogelijk om een keuze/optie toe te voegen aan het digitaal kasboek waarbij de transacties naar specifieke spaarrekeningen niet mee worden genomen in de inkomsten/uitgaven?

 

Ik schrijf maandelijks geld over naar deze rekeningen, maar omdat dit bij mijn uitgaven komt te staan krijg ik zo geen goed beeld van mijn daadwerkelijke maandelijkse uitgaven.

Reputatie 2

Beste @tgulikers

Bedankt voor je reactie. Graag reageer ik hierop. 

Het is helaas niet mogelijk om de optie aan het digitaal kasboek toe te voegen, waarbij de transacties naar specifieke spaarrekeningen niet mee worden genomen in de inkomsten en uitgaven. Ook wordt deze optie helaas niet toegevoegd. 

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

Groet, Stefanie

 

Reageer