Spaarslot

  • 30 oktober 2019
  • 1 reactie
  • 261 Bekeken

Ik merk aan mezelf dat ik het best moeilijk vind discipline te houden als ik aan het sparen ben. Ik spaar een bedrag, wat best lekker oploopt, maar zodra mijn lopende rekening weer slinkt, ga ik automatisch overboeken vanuit mijn spaarrekening. Natuurlijk moet je zelf de discipline hebben om daar van af te blijven, maar ik dacht is het niet een goed idee, om een ‘spaarlock’ te ontwikkelen?

Je hebt bijvoorbeeld 5000 euro op je spaarrekening. Dan lock je 4000 euro voor een periode van 1jaar bijvoorbeeld. Deze instellingen heb je uiteraard allemaal zelf in de hand. Zodra het gelocked is kun je dus een jaar lang niet lager dan 4000 euro. Mocht je er toch aan willen komen, dan betaal je een boete, van bijvoorbeeld 100 euro, en die wordt door KNAB dan overgemaakt aan een goed doel naar keuze. 

Ben benieuwd of er meer mensen zijn die hier iets in zien.


1 reactie

Reputatie 5
Badge +1

Hi Mikkie, wat een goed idee. Hierdoor denk je wel een paar keer na voordat je (weer) geld van je spaarrekening afhaalt. De Knab Deposito rekening lijkt hier wel een beetje op. Je kiest voor een bepaalde looptijd en bij vroegtijdige opname of beëindiging van een deposito betaal je administratie- en opnamekosten, oftewel een boete. Alleen het goede doel deel mist nog...

Reageer