Spaarrentes - Spaarrekeningen

  • 31 maart 2017
  • 6 reacties
  • 293 Bekeken

Reputatie 3
Badge
Voorstel:
De basis rentepercentages voor de Flexibele Spaarrekeningen en Kwartaalspaarrekeningen gelijk maken en met het bonuspercentage de "langspaarders" belonen.
Dit betkent een spaarrekening minder te beheren en geen mutaties meer tussen spaarrekeningen.
Het lost ook het probleem op dat er geen mutaties tussen spaarekeningen gedownload kunnen worden - die zijn er niet 😃

6 reacties

Reputatie 7
Badge +2
Hoi Ton,

Fijn dat je meedenkt. Ik zal direct duidelijk zijn, dit zal niet geimplementeerd worden. Hierdoor zou het effect van een Flexibele Spaarrekening verdwijnen.

Gr. Pam
Reputatie 3
Badge
Pam, ik vind je reactie te kort door de bocht. Als er met de kwartaalrekening het kwartaal niet volgemaakt wordt en dus niet aan de bonusvoorwaarde wordt voldaan is er sprake van een basisrente. Indien deze gelijk is aan de rente van flexibel sparen is er geen verschil en hoeft daarvoor geen aparte rekening te lopen. Adviseer jullie eens te kijken naar ABN-AMRO waar het zo werkt.
Reputatie 1
De ABN Amro werkt ook niet zo hoor. Bij ABN Amro is de basisrente voor Direct Sparen 0,20%, en voor Direct Kwartaal Sparen 0,15% met 0,10% bonusrente. Het verschil is dan misschien kleiner maar elke bank probeert op deze manier kwartaalsparen aan te moedigen.
Reputatie 3
Badge
@ARDAXI:
Deels heb je gelijk. Bij ABN-AMRO is tegenwoordig de basisrente voor Direct Kwartaalsparen en Vermogens Spaarrekening wel gelijk met een verschil in bonus%. Het rente% voor Direct-sparen is iets hoger dan de basisrente.
Ik blijf van mening dat een basisrente voor alle populaire spaarvormen en een bonusrente afgestemd op de specifieke spaarvorm een goed alternatief is om het aantal spaarrekeningen, lees computercapaciteit en verwerkingskosten te verminderen zonder afbreuk te doen aan de rendementen voor de spaarders.
Lees ook nog eens mijn argumentatie in mijn vorige reactie.

Reputatie 1
De kosten van de computercapaciteit en de verwervingskosten vallen heel erg in het niet bij de verschillen in rendement die de bank behaalt bij een kwartaalspaarrekening, lijkt me. Het verschil in basisrente is een soort van een boetemaatregel om vervroegd opnemen van de spaarrekening te voorkomen. Als de basisrente gelijk zou zijn zou er geen enkele reden meer om een Flexibele Spaarrekening te nemen, en kan Knab er niet meer vanuit gaan dat er een grote kans is dat geld op een kwartaalspaarrekening daadwerkelijk een kwartaal blijft staan, en dat verslechtert hun economische positie.
Reputatie 3
Badge
@ARDAXI: Ik ben het niet eens met je uitleg. Bovendien is het geen standpunt van KNAB

Reageer