Vraag

Mogelijkheid om gebruik bankpas buiten EU uit te sluiten

  • 11 april 2020
  • 1 reactie
  • 332 Bekeken

Bij veel banken wordt automatisch de bankpas zo ingesteld dat deze uitsluitend gebruikt kan worden binnen Europa. Zodra je dit buiten Europa wilt doen dien je dit aan te geven (vb. ABN AMRO en Bunq) in de App. Bij Knab is dit niet mogelijk, dan alleen een notificatie te ontvangen als de pas in het buitenland is gebruikt.

Omwille van de veiligheid tegen Phishing en Skimming aanvallen lijkt me dit een gewenste functie. Zo kun je nu wel al aangeven of je contactloos betalen wilt inschakelen, waarom dit dan nog niet?

Mijn vraag dan ook, gaat deze keuze mogelijkheid ook bij Knab beschikbaar komen om de pas enkel voor EU of Wereldwijd te activeren?

 


1 reactie

Reputatie 2

Beste @rsnbm

Bedankt voor je reactie. Graag reageer ik hierop. 

Er zijn op korte termijn geen plannen om deze functionaliteit te introduceren.
Ik begrijp dat je deze vraagt stelt vanwege verschijningsvormen van criminaliteit bij bankzaken. Knab investeert in extra controles van alle klanten en hun geldstromen, en om andere criminaliteit bij bankzaken tegen te gaan. Zo kunnen we bij binnenlandse en buitenlandse fraude gevallen direct in actie komen en houden we bankieren ook in de toekomst veilig voor jou.
Wat ik nog graag mee wil geven is dat je het paslimiet voor buitenlandse betalingen altijd kan verlagen. Ik neem je reactie zeker mee als suggestie, zodat deze functionaliteit hoger op onze prioriteitenlijst komt te staan. 

Met vriendelijke groet, 

Stefanie 

Reageer