Vraag

KNAB koppelen aan DYME (PSD2)

  • 30 juli 2020
  • 3 reacties
  • 121 Bekeken

Ik zou graag de app DYME willen gebruiken. Dyme is in staat een koppeling te maken met alle Nederlandse banken, behalve met KNAB. Dyme heeft aangegeven dat dit komt doordat KNAB moeite heeft met de technologie (PSD2) die benodigd is om de koppeling te maken. Dit terwijl KNAB op zijn eigen website (KLIK) aangeeft hier wel aan mee te werken. Niet alleen omdat het wettelijk verplicht is, maar ook omdat ze dit willen!

Kunnen jullie aangeven waarom jullie hier zoveel moeite mee hebben en wanneer de technologie wel beschikbaar komt? 


3 reacties

Hallo? Iemand thuis?

Reputatie 2

Beste @laugeman

Bedankt voor je reactie. Graag reageer ik hierop. 

Knab heeft gelukkig geen problemen met de nieuwe Europese richtlijnen voor betalingsverkeer, PSD2. Zo zijn er al meerdere partijen bij ons aangesloten via de PSD2 API's. Daarnaast is PSD2 een wettelijk verplichte richtlijn waar alle banken aan mee moeten werken, Knab dus ook. Deze regeling zorgt ervoor dat, als jij hier toestemming voor geeft, banken en externe partijen toegang krijgen tot jouw betaalrekening. 

Dat er nog geen samenwerking is met Dyme komt dus niet doordat Knab moeite heeft met PSD2. De PSD2 regelgeving hebben we al enige tijd geleden ingevoerd. Ik ben voor je aan het uitzoeken waarom er nog geen samenwerking is met Dyme. Ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug. 

Met vriendelijke groet, 

Stefanie 
 

Reputatie 2

Beste @laugeman

Hierbij het antwoord op waarom er nog geen koppeling mogelijk is met Dyme.
Onze '’flow’​​​​​​'’​​​​ om een koppeling tot stand te kunnen brengen is nog niet ideaal voor alle derde partijen. Dyme heeft daarom besloten om nog geen koppeling aan te bieden tussen Knab en de Dyme app en dit pas te doen als wij een zogeheten '’app to app flow’​​​​​​' aanbieden. Dit verwachten wij in het eerste kwartaal van 2021 aan te kunnen bieden en dus ook de koppeling met Dyme. 

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

Met vriendelijke groet, 

Stefanie 

Reageer