Vraag

Eenmalige geplande overboeking aanpassen

  • 18 juli 2017
  • 3 reacties
  • 986 Bekeken

Ik heb een groot aantal eenmalige overboekingen gepland (tbv loonheffing aan de Belastingdienst). Het is een jaarlijks terugkerend werkje waarbij het betalingskenmerk per maand verschillend is en het dus geen periodieke overboeking kan zijn.
Soms wijzigen gedurende het jaar de over te boeken bedragen. Ik wil die bedragen aanpassen in de geplande overboeking, maar dat kan niet. Ik kan deze overboeking alleen verwijderen en opnieuw opvoeren. Groot nadeel daarvan is dat ik weer het betalingskenmerk moet invoeren.
Periodieke overboekingen kun je wel aanpassen. Waarom deze niet? Het zou mij veel tijd schelen!

3 reacties

Antwoord inmiddels gevonden:
"Een periodieke opdracht wordt pas aangemaakt als boeking op het moment waarop jij hebt gezegd dat de afschrijving moet plaatsvinden. Om die reden kan je een periodiek altijd nog wijzigen, want de boeking bestaat nog niet.

Een toekomstige overboeking wordt daarentegen meteen aangemaakt in het systeem, maar met een uitvoeringsdatum in de toekomst en omdat de boeking dus reeds bestaat kan deze niet meer gewijzigd worden.

Om dit te wijzigen moet het hele systeem op de schop en dat gaat voor nu helaas nog niet gebeuren. Hopelijk heb je hier begrip voor!"

Een vergelijkbare vraag; alleen nu is het betalingskenmerk wel elke maand dezelfde (belastingdienst, voorlopige aanslag, betalen in 11 termijn). Maar zodra ik een betalingskenmerk invoer kan ik er geen terugkerende betaling meer van maken. Dus dan moet ik hem 11x apart aanmaken. Dit zou technisch toch wel makkelijk moeten kunnen? (uiteraard op eigen verantwoordelijkheid)

Reputatie 2

Beste @evc

Bedankt voor je reactie. Graag reageer ik hierop. 

Het klopt dat je van een betaling met een betalingskenmerk geen periodieke betaling kan maken, omdat bij het inbouwen van deze functionaliteit de gedachte erachter was dat dit soort betalingen maar 1 keer uitgevoerd zullen worden. In de praktijk blijkt het niet zo te zijn. We hebben de wijziging in deze functionaliteit genoteerd als suggestie. 

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Groet, Stefanie

Reageer