Creditcard via QanderToon eerste bericht
This topic has been closed for comments

228 reacties

Reputatie 5
Badge +1
@Pidi: Is misschien de American Express Card iets voor jou? Zij hebben in ieder geval een App waar je de transacties kunt inzien!
Reputatie 2
Badge
@Pidi: Is misschien de American Express Card iets voor jou? Zij hebben in ieder geval een App waar je de transacties kunt inzien!

Hoi Lisa,

Ik wil geen American Express card.
Deze kaart wordt veel minder geaccepteerd dan MasterCard of Visa.

Groet,

Pieter
Reputatie 3

Kunnen jullie bij KNAB niet een partnership met hen afsluiten en Quander vervangen?
Je voorstel om Qander uit te wisselen voor ICS is misschien begrijpelijk, maar we willen liever bouwen aan een toekomst met bestaande partners dan Qander verruilen voor een andere partij. We hopen dat wij samen met Qander kunnen werken aan verbeteringen, en dat de feedback die wij krijgen steeds positiever zal worden.

Groet, David


Laat ik de vraag eens omdraaien. Als je niet blij bent met je zorgverzekering, omdat deze onterecht declaraties heeft geweigerd. Dan stap je zelf toch ook over naar een zorgverzekering waar iedereen van zegt dat deze betere service levert. Ik krijg een beetje het idee dat jullie niet kunnen veranderen van aanbieder, omdat er anders contractbreuk wordt gepleegd. En het te veel geld kost om naast Qander ook ICS in de arm te nemen. Dat zou ik persoonlijk een slechte ontwikkeling vinden.

Terugkomend op een van de eerste posts van Lisa, waarin wordt gezegd "dat er aan gewerkt wordt". Dat is inmiddels twee maanden geleden. Het zou fijn zijn (uit oogpunt van transparantie) om hierover terugkoppeling te ontvangen in grote lijnen wat er met Qander is besproken.
Beste Knab,

De aanvraag van de Qander creditcard duurde ongeveer 4 weken. Dit komt omdat ze perse een rekeningafschrift nodig hebben, en die had ik nog niet omdat ik pas net klant was.

Ik ben tot nu toe zeer te spreken over Knab, de service is vele malen beter dan bij mijn oude bank.

Echter zou het zoveel fijner zijn als je je credit card afschriften in je knab account en app kan zien, net zoals bij andere banken.

Is dit wellicht een idee voor de toekomst?

Gr mickey
Reputatie 5
Badge +1
@Mickeyvanmourik:

Hi Mickey, welkom op de Knab Community en dank voor je bericht. Het zou inderdaad veel overzichtelijker zijn als je jouw creditcardtransacties en 'gewone' transacties bij elkaar hebt. Wij willen dit het liefste ook en kijken momenteel nog naar de mogelijkheden! Groet, Lisa
Reputatie 4
Badge
Zelf hebben we een MasterCard (ICS) aangeschaft - 1 jaar gratis en een welkomspremie.
Absoluut eens met de klantenservice van Qander. Het stáát in de Algemene voorwaarden.
Kaarten toch opgezegd, ondanks t voordeel van de gratis kaart in het KNAB pakket.

Tijdens mijn vakantie afgelopen 5 dagen, dagelijks 4 x gebeld door de Qander computer.
Een niet van een computer te onderscheiden stem die zegt: "Ik ben van Qander" en vervolgens om verder te gaan je persoonlijke informatie opvraagt. Dit terwijl KNAB als de door is voor fishing. En terecht!
Ik had op 26 maart j.l. onvoldoende saldo op mijn rekening voor de incasso van het openstaande maand creditsaldo van de creditcard.
Dat is natuurlijk vervelend voor Qander en dom van mij. Stom!

Dit betekent dan per direct:
1. Creditcard voor 70 dagen geblokkeerd, ook al corrigeer de achterstand direct.
Pas na 3 correcte incasso's mag je weer klant zijn van Qander.
2. Bel terreur door een onbekend nummer: de digitale Qander medewerker die je persoonlijke gegevens met je wil doornemen!
En als je de gesprekken dan weigert dan vind je een leeg bericht in je voicemail box. Waarom niet even een bericht dan dat er een betalingsachterstand is? Dat kan allemaal vanuit het buitenland prima worden opgelost.
Ook ik ben naar Knab overgestapt vanwege de rente en de VISA card. De rente is inmiddels behoorlijk verlaagd en Quander heeft mijn VISA aanvraag afgewezen obv mijn inkomstengegevens.. Dat laatste is me in de 30 jaar dat ik klant was bij een andere bank nooit gebeurd. Mijn inkomsten zijn namelijk prima. Zeer teleurstellend dit allemaal..
Reputatie 5
Badge +1
@vanJETje: Jammer om te lezen dat je wat teleurgesteld bent 😞 De dalende rente moet ik grotendeels afschuiven op het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook aan een afwijzing van Qander kunnen wij niet veel meer doen. Maar om het nog een klein positief tintje te geven; we hebben een tweede creditcard-optie: American Express. Wellicht dat je dat eens kan proberen?
Reputatie 5
Badge +1
@Jaapwoudenberg,

Hi Jaap, bedankt voor je berichtje over Qander. Heb hem even naar dit topic verplaatst voor het overzicht 🙂 Goed dat je de punten waar jij tegenaan loopt hebt opgesomd., hier zullen andere lezers veel aan hebben. Ik kan aan het proces niks doen behalve de punten doorzetten naar Qander, dat ga ik ook zeker doen. Daarnaast wil ik je nog graag een andere creditcard-optie aanbieden, namelijk American Express. Wie weet bevalt dat je beter 🙂 Groet, Lisa
Zelf ook een creditcard proberen aan te vragen via Qander. Ondanks dat de rekening alleen op mijn naam staat en ik onder huwelijkse voorwaarden getrouwd ben, willen ze toch alle gegevens van mijn partner en dat ze mee tekent. Volgens de sales meneer zien ze ons toch als '1 economische entiteit', hoewel dit wettelijk gezien dus niet zo is.

Jammer.
Reputatie 2
Badge
Was bij mij ook zo, Bij de hypotheek was/is? het ook zo.
Hypotheek vind ik nog heel wat anders dan een CC. Voor een CC met een limiet van 1250 euro die ze iedere maand meteen mogen terugboeken gaat mij dit veel te ver.
Reputatie 4
Badge
Voor een 2e maand op rij heeft Qander mij belast met rente. De eerst keer omdat ik zogenaamd mijn incassodatum gewijzigd had en de 2e keer omdat het te incasseren bedrag te laag was (?)
Voor het 1e geval werd al snel de rente (€ 0,02) gedebiteerd en voor het 2e geval bleef men aanvankelijk vast houden aan de betalingsverplichting. Toen ik vroeg waar dit in de Voorwaarden vermeld staat ging snel de eis van betalen van tafel en werd er gecrediteerd.
Dit amateuristisch gedoe was voor mij en mijn echtgenote de druppel die de emmer deed overlopen en heb direct beide Ccards laten blokkeren en opgezegd.
Met ICS - Mastercard hebben we nu en in het verleden heel goede ervaringen. Dan maar een kleine jaarlijkse bijdrage met een goede ondersteuning.
Zelf ben ik net nieuw als klant (ik kom van de Oranje Leeuw).

Ik heb de Overstapservice aangevraagd om alles om te zetten naar Knab, maar zal mijn oude rekening waarschijnlijk niet opzeggen.
Waarom? Omdat de Platinumcard die ik daar heb veel beter functioneert dan de Visa van Qander, ook al kost deze me een kleine 45euro per jaar. Hiernaast heb ik ook een ICS Prepaid card, waar ik ook zeer te spreken ben over. Zelf heb ik voor een paar maanden een Amex kaart gehad, en zegde deze op omdat de kaart niet overal word geaccepteerd in NL en dit in verhouding tot de jaarprijs het niet waard was.

Knab bied een mooi product aan wat goed scoort onder de klanten (ook consumentenbond), het is een gemiste kans om ook een goede creditcard hier bij aan te bieden danwel via ICS of zelf kaarten uitgeeft.
Reputatie 5
Badge
Quander is een draak van een aanbieder

echter mag je de opmerking 'we werken aan dit probleem' wel serieus nemen. We zijn namelijk écht druk bezig met een alternatief. Hierover later meer nieuws!

Ben benieuwd wat dat nieuws is. Deze week zelf ondervonden dat Qander nog steeds een draak van een aanbieder is. Knab-onwaardig (dat hoop ik tenminste voor Knab).
Reputatie 5
Badge +1
@WalTig,

Goedemorgen! Vervelend dat je deze week een slechte Qander ervaring hebt gehad 😞 Is het iets waar wij misschien kunnen helpen? Het nieuws uit mijn berichtje, was toentertijd een extra creditcardoptie, namelijk American Express. Maar dat is ondertussen geen nieuws meer gok ik zo?
Reputatie 5
Badge
Goedemorgen. Gelukkig heb ik al een American Express card. Bij Qander had ik een limietverhoging aangevraagd. En op zich is dat het probleem niet (tenminste, niet dat ik weet). Maar ik had (uiteraard) alle informatie verstrekt waar Qander om gevraagd had. Na beoordeling van de aanvraag concludeert Qander (nota bene op basis van bankafschriften) dat ik getrouwd ben en komt dan terug met een nieuwe overeenkomst en nieuwe vraag om documenten (loonstroken ed) van mijn vrouw. Zeer omslachtig allemaal. Qander kan natuurlijk beter gewoon in de eerste aanvraag al vragen of ik getrouwd ben. Dat is logisch en dan zou ik er geen probleem mee hebben. :? Maar nee, "handiger" is het alles gewoon in twee stappen te doen. En de informatie over mijn vrouw voegt uiteraard niets toe. Want wanneer Qander op basis van mijn inkomen en uitgaven al de verhoging kan/wil goedkeuren, dan voegt een extra inkomen daar helemaal niets meer aan toe.

Bovendien heb ik ze dit gisteren al telefonisch verteld en toen beloofde de medewerker mij plechtig dat ze geen extra documenten meer nodig hadden, maar alleen onze handtekening onder een nieuwe overeenkomst. En wat blijkt in de mail? Tóch een verzoek om extra documenten (loonstrook van mijn vrouw).

Oftewel: op mij komt de club erg onprofessioneel over (en dat is al jaren zo: in de tijd dat ze nog Laser waren ging het er ook al zo aan toe).

Kortom: ik heb ze een mailtje gestuurd dat ik niet meer in ze geïnteresseerd ben en ze de aanvraag kunnen vergeten.
Reputatie 5
Badge
.. een extra creditcardoptie, namelijk American Express

Alleen de Green Card? Dat wordt dan niets, heb de Gold Card (inclusief reis / annulerings- en reisongevallen verzekering). En die bevalt overigens prima.
Denk dat op termijn het beste is (vind ik dan) dat Knab zelf een Credit/Debit kaart uitgeeft van Mastercard of Visa
Reputatie 1
Recent ben ik klant geworden bij Knab. Ik wilde alleen nog een visa credit card aanvragen en aangezien ik altijd een credit card heb gehad bij mijn vorige bank dacht ik dat dit nu ook geen probleem zou opleveren. Dat valt vies tegen. Meerdere aanvragen worden allemaal afgewezen zonder specifieke opgaaf van redenen. Zodoende uitgekomen op dit forum waaruit blijkt dat er dus al meer dan een half jaar geleden deze problemen bestonden en er niet veel veranderd is.

Ik voel me behoorlijk misleid omdat één van de redenen dat ik overstapte was dat ik een gratis credit card in het pakket zou krijgen. Ik wil geen American Express card omdat deze zowel online als offline veel minder geaccepteerd wordt en deze na het eerste jaar NIET gratis is als er niet meer dan €1500 mee betaald wordt.

Ik heb nu een aantal vragen
- Waar in de voorwaarden van knab/qander kan ik terugvinden dat ik alleen een visa credit card kan krijgen als ik aan bepaalde eisen voldoe?
- Waarom kan er voor de knab visa card niet (globaal) geschetst worden aan welke (inkomens)eisen een klant moet voldoen om de kaart te mogen gebruiken? Dit wordt wel gegeven voor de american express card.
- Waarom kan de kaartlimiet op de knab visa card niet lager dan €1250? Bijvoorbeeld tot max €750? Dan zouden meer mensen volgen mij voldoen aan de eisen.
Reputatie 1
Badge
> Denk dat op termijn het beste is (vind ik dan) dat Knab zelf een Credit/Debit kaart uitgeeft van Mastercard of Visa

Zou het zijn, maar ik denk dat Knab daar voor veel te klein is en er geen kans bestaat.
Ze hebben blijkbaar al problemen, een CC met goede service en condities via een aanbieder binnen te halen. Op dit moment heb je de keuze tussen Quander (matige service en condities) en Amex (matige acceptatie). Gelukkig heb ik die CC maar heel af en toe voor een huurauto nodig...
Reputatie 3
@guy1
Over het limiet ben ik het roerend eens. Sterker nog, bij de aanvraag heb je geen keuze (in ieder geval ten tijde van mijn aanvraag) in limiet. €2500 is standaard. Pas nadat de aanvraag was goedgekeurd was het mogelijk om het limiet te verlagen. En inderdaad niet lager dan €1250,-.

Ik begrijp ook niet dat KNAB blijft hameren op AMEX. Ik moet de winkel/parkeerautomaat/etc nog tegen waar prominent AMEX als betaal staat aangegeven.

@KNAB doe jezelf een lol en tief die prutsers van Qander eruit. Per direct en zonder opgaaf van reden. Doen ze zelf ook. Ik denk dat er genoeg forum leden zijn die willen bijbetalen voor de betere service en acceptatie van ICS. Of is het moederbedrijf Aegon misschien aandeelhouder van Qander. Dat zou veel verklaren.
Reputatie 4
Badge
@guy1
@KNAB doe jezelf een lol en tief die prutsers van Qander eruit. Per direct en zonder opgaaf van reden. Doen ze zelf ook. Ik denk dat er genoeg forum leden zijn die willen bijbetalen voor de betere service en acceptatie van ICS. Of is het moederbedrijf Aegon misschien aandeelhouder van Qander. Dat zou veel verklaren.

Helemaal met je eens. Ik heb de kaarten van mijn vrouw en mijzelf een tijd geleden opgezegd en bij ICS aangeklopt. Met hun instappremie kost het je het 1e jaar niets en vervolgens €25 per jaar voor de classic.
Maar ... ook ICS vraagt veel info tbv het aanmelden maar is veel professioneler dan dat clubje van Qander.
Reputatie 6
Badge +2
Recent ben ik klant geworden bij Knab. Ik wilde alleen nog een visa credit card aanvragen en aangezien ik altijd een credit card heb gehad bij mijn vorige bank dacht ik dat dit nu ook geen probleem zou opleveren. Dat valt vies tegen. Meerdere aanvragen worden allemaal afgewezen zonder specifieke opgaaf van redenen. Zodoende uitgekomen op dit forum waaruit blijkt dat er dus al meer dan een half jaar geleden deze problemen bestonden en er niet veel veranderd is.

Ik voel me behoorlijk misleid omdat één van de redenen dat ik overstapte was dat ik een gratis credit card in het pakket zou krijgen. Ik wil geen American Express card omdat deze zowel online als offline veel minder geaccepteerd wordt en deze na het eerste jaar NIET gratis is als er niet meer dan €1500 mee betaald wordt.

Ik heb nu een aantal vragen
- Waar in de voorwaarden van knab/qander kan ik terugvinden dat ik alleen een visa credit card kan krijgen als ik aan bepaalde eisen voldoe?
- Waarom kan er voor de knab visa card niet (globaal) geschetst worden aan welke (inkomens)eisen een klant moet voldoen om de kaart te mogen gebruiken? Dit wordt wel gegeven voor de american express card.
- Waarom kan de kaartlimiet op de knab visa card niet lager dan €1250? Bijvoorbeeld tot max €750? Dan zouden meer mensen volgen mij voldoen aan de eisen.


Hi Guy,

Allereerst heel vervelend dat je je misleid voelt. Ik wil hierbij laten weten dat we zeker aan de slag gaan met al jullie feedback. Het is niet de bedoeling dat er zo'n negatief gevoel bij een partner bedrijf van ons is.

Toch hierbij een antwoord op jouw vragen:


- Waar in de voorwaarden van knab/qander kan ik terugvinden dat ik alleen een visa credit card kan krijgen als ik aan bepaalde eisen voldoe?

Dit kun je bijna overal terug vinden. In je Persoonlijke Bankomgeving via de optie: Betalen > Creditcard > Rente, tarieven en voorwaarden > Handleiding Knab Visa Card in het kort. Hier staat bij de alinea: Knab Visa Card aanvragen, dat Qander je op verschillende punten beoordeeld.


- Waarom kan er voor de knab visa card niet (globaal) geschetst worden aan welke (inkomens)eisen een klant moet voldoen om de kaart te mogen gebruiken? Dit wordt wel gegeven voor de american express card.

Iedere aanbieder kan er voor kiezen om dit wel of niet openbaar te maken. Dit wordt bijvoorbeeld wel gegeven voor de American Express Card. Er zitten verschillen in beide aanbieders, voor AMEX Card is het makkelijker om een globaal plaatje te schetsen dan bij Qander. Dit is dus de keuze van de aanbieder.


- Waarom kan de kaartlimiet op de knab visa card niet lager dan €1250? Bijvoorbeeld tot max €750? Dan zouden meer mensen volgen mij voldoen aan de eisen.

Dit is een keuze in het productaanbod van Qander en een keuze van Knab om voor Qander te kiezen.

Laat duidelijk zijn dat wij je feedback heel serieus nemen, en we gaan hierover zeker in gesprek met Qander.

Groet, Pam