Vraag

Creditcard ICS

  • 9 maart 2020
  • 5 reacties
  • 392 Bekeken

De creditcard van Qander houdt op te bestaan. Heb nu een KNAB ICS card aangevraagd en inmiddels ontvangen. Ik heb bij KNAB een en/of rekening met mijn partner. Wij hadden ieder een gratis creditcard die aan elkaar gekoppeld waren. Bij ICS is bij een en/of-rekening ook de card van de partner gratis. Maar, bij het aanvragen van een extra card wordt het inkomen van de partner aan een toets onderworpen, los van mijn inkomen. Deze aanvraag is nu geweigerd omdat het inkomen van mijn partner onder een door ICS vastgestelde grens zit. Ondanks het feit dat mijn inkomen ver boven deze grens zit.
Een alternatief schijnt te zijn een KNAB partnercard. Maar deze card kost jaarlijks € 15,=.
Zou het geen idee zijn een partnercard gratis te verstrekken i.p.v. een extra card?? 

Al met al is de KNAB Cardservice hiermee achteruit gegaan.

   


5 reacties

Reputatie 4
Badge

Om alle ellende te omzeilen hebben we een paar jaar gelezen de Qander CC opgezegd en bij ICS direct een Mastercard aangevraagd. Met een jaarbijdrage van €32,50 (1e jaar €25) heb je een goldcard voor jezelf en voor je echtgenote.- Goldcard heeft enkele voordelen tov een Classic CC zoals die nu ook door KNAB wordt verstrekt. Bovendien geen gedonder als je van bank wilt verwisselen.

Bij het opheffen van de Qander card het advies om je uitdrukkelijk te laten schrappen bij het BKR. De Qander card is daar geregistreerd in tegenstelling tot de Mastercard.

Reputatie 3
Badge

Heb ‘m vandaag ontvangen :)

Reputatie 2
Badge

Bij het opheffen van de Qander card het advies om je uitdrukkelijk te laten schrappen bij het BKR. De Qander card is daar geregistreerd in tegenstelling tot de Mastercard.

Dat is bij mij wel automatisch goed gegaan. Na de wettelijke “cool-down” periode van 56 dagen, is binnen 8 dagen de BKR aangepast. De einddatum was correct ingevuld :grinning: .

Reputatie 2

Beste @Formas

Bedankt voor je reactie. Graag reageer ik hierop. 

Wat ontzettend vervelend dat je partner is afgewezen voor de ICS creditcard. Ik begrijp dat je voor een tweede ICS creditcard liever geen extra kosten wilt betalen. 
De aanvragen worden beoordeeld volgens het acceptatiebeleid van ICS. Er zijn eventueel nog twee andere mogelijkheden. Het is wel mogelijk om een aanvraag in behandeling te nemen waarbij iemand borg voor je laat staan. Meer informatie hierover vind je via deze link: https://www.icscards.nl/ics-info/borgstelling

Ook is het mogelijk om een uitzondering te maken op basis van vermogen. Hiervoor dien je contact op te nemen met ICS. Zij zullen je vragen om een aanslag inkomstenbelasting. Vanuit daar wordt de aanvraag opnieuw beoordeelt. LET OP: Dit is geen garantie, ICS doet een beoordeling. 

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

Groet, Stefanie

 

Gezien ik niet in het standaard box van ICS aanvraag val(onderdeel van een maatschap; bewezen inkomen ruim boven modaal); heb ik geen creditcard kunnen aanvragen. Nu dankzij een andere bank(waar ik al zakelijk zat) wel weer gewoon een creditkaart gekregen binnen een week tijd. 

Dus naast creditcard; nu ook wel Apple Pay en IDIN. En van die bank is de digitale omgeving ook zeer positief veranderd(minimaal op standaard Knab).

Reageer