Contactloos betalen via mobielToon eerste bericht

133 reacties

Reputatie 4
Badge
@Siert,

Als je maar wel naar mij zwaait als je voorbij rijdt ;)

Ik verwacht dat het nog wel even gaat duren. Pas in 2020 wordt het maximumbedrag dat per transactie gerekend mag worden losgelaten. Nu is dat nog 2 cent, en dat is te weinig om Apple een gedeelte van de opbrengst te laten hebben. In de rest van de EU is dit bedrag op dit moment 0.20%
Pardon? IK rij niet voorbij, maar Apple rijdt voorbij aan station Nederland ....
“Wel even gaat duren”: pardon? De grote Nederlandse banken doen niet mee, dus gaat het nooit gebeuren.
Nogmaals: de trein met Apple slaat dus Nederland gewoon over. En stopt niet.
Ga dus niet op dit Nederlandse perron wachten, zinloos.
Reputatie 4
Badge
Ik denk dat je iets te pessimistisch bent. Je hebt inderdaad gelijk dat de banken Apple Pay op dit moment te duur vinden. Maar eind 2020 verlopen de afspraken over de interchange rate, waardoor er mogelijk meer marge op de betalingen zit, en de deur voor Apple wellicht open gaat.

Het is natuurlijk wat koffiedik kijken, maar ik geloof wel dat Apple Pay er uiteindelijk komt.
Pessimistisch? Realistisch!
We weten ook dat onze zon een keertje aan zijn einde komt, maar houden we daar rekening mee? Ik niet ... “zal mijn tijd wel duren” denk ik dan.
https://www.iculture.nl/nieuws/rabobank-apple-pay-duur-veeleisend/
https://www.iculture.nl/gids/bunq-apple-pay-stappenplan/
Reputatie 4
Badge
ING heeft Apple Pay in Nederland geintroduceerd! Gaat Knab het nu ook aanbieden? 😉
ING heeft volgens mij helemaal nog niet Apple Pay in Nederland geïntroduceerd, hoe kom je daar nu bij? Waar lees je dat dan?
ING heeft volgens mij helemaal nog niet Apple Pay in Nederland geïntroduceerd, hoe kom je daar nu bij? Waar lees je dat dan? https://www.iculture.nl/nieuws/apple-pay-nederland-aankondiging/

en zelfs bij de ING zelf

https://www.ing.nl/particulier/betalen/betalingen-doen/apple-pay/index.html?bid=%3Fbid%3D2210_vrkp_HPP_Mass_Betalen_Apple-Pay_2019_wk19_BB2
Aha, bedankt voor de info, die had ik vandaag nog niet gelezen! “Coming soon” dus ...

Dan ben ik ook benieuwd naar de reactie van KNAB als vooruitstrevende bank!
Ik ben ook zeker benieuwd! Overweeg wel om mijn prive pakket bij KNAB over te zetten naar ING i.v.m. Apple Pay. En aangezien ik student ben, ben ik dan bij de ING nog €5 per maand goedkoper uit ook.
Één van de redenen van de Nederlandse banken was dat Apple Pay veels te duur zou zijn (naast dat Apple te veel eisend zou zijn).

Ik ben dan ook benieuwd waarom die redenen voor de ING nu niet meer valide zijn.
Of zouden ze de kosten voor Apple Pay gewoon gaan doorbereken naar de klant door de algemene bankroeten te verhogen? Zou zomaar kunnen ...

Dus ik zou nog even afwachten of je beter kunt overstappen naar de ING vanwege Apple Pay ...
Dat klopt zeker. Ik ben ook nog zeker niet overgestapt. Eerst maar eens kijken wanneer de ING Apple Pay actief maakt en inderdaad of dat extra kost. (bijv. tegen bijbetaling of niet voor gratis studenten pakketten)
En ook denk ik dat andere banken nu sneller zullen volgen zodra de eerste bank begonnen is met Apple Pay.
doorbereken = doorberekenen en bankroeten = bankkosten. Tiepvauten ...
Reputatie 4
Badge
Zodra het bijvoorbeeld ook mogelijk wordt voor iPhone. Weet dat we op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en niet kunnen wachten om het zelf aan te gaan bieden.

Toppie . . . hier is dan het moment waar Knab op heeft gewacht.

Reputatie 4
Badge
Ik heb nu elders een kaart moeten aanvragen om te koppelen aan mijn Fitbit.

Die kaart zou ik graag weer opzeggen en gewoon lekker loyaal aan Knab kunnen zijn.

Oh . . . doe dan direct iets aan de irritante limiet bij contactloze betalingen. Ik snap dat het een veiligheidsdingetje is. Maar nu moet je de blokkering vrijgeven door een keer met de pas te pinnen zodra de limiet van (bij Knab) €50 of (bij Rabobank) € 150 is bereikt. Waarom geen optie in de app om de "teller" terug te zetten naar EUR 0,00. Dan kun je dat thuis vanaf de bank zonder dat je dus een keer moet pinnen.

En nu contactloos betalen toe gaat nemen is de limiet van €50 wel erg laag. Mijn boodschappen zijn duurder. Dus die €150 van Rabobank is toch wel het minste.
Reputatie 5
Badge +1
Hoi allemaal,

Jaja...ING heeft Apple Pay aangekondigd. Heel opmerkelijk, hier komt het voor iedereen als een complete verrassing. Wij zijn in ieder geval niet voor dit feestje uitgenodigd. Natuurlijk willen wij het ook kunnen aanbieden, maar op dit moment kan ik nog geen toezeggingen doen. We hebben geen idee wat voor afspraken ING heeft gemaakt met Apple. We moeten even de ontwikkelingen afwachten. Zodra er aan onze kant nieuws is laten we dat natuurlijk ook weten. :)

De mobiel-betalen ideologie houdt stand bij ons. Hopelijk komt ook Google Pay snel over brug, hoewel ik wel verwacht dat we een Apple Pay mogelijkheid niet zullen laten passeren totdat Google Pay ook is gestart. De ervaring leert wel dat wanneer Google Pay ergens start Apple Pay er ook snel achteraan komt, en vice versa.

Groet, David
Reputatie 5
Badge +1
Hoi Walter,

Ik vind het een interessante suggestie.

Oh . . . doe dan direct iets aan de irritante limiet bij contactloze betalingen. Ik snap dat het een veiligheidsdingetje is. Maar nu moet je de blokkering vrijgeven door een keer met de pas te pinnen zodra de limiet van (bij Knab) €50 of (bij Rabobank) € 150 is bereikt. Waarom geen optie in de app om de "teller" terug te zetten naar EUR 0,00. Dan kun je dat thuis vanaf de bank zonder dat je dus een keer moet pinnen.

En nu contactloos betalen toe gaat nemen is de limiet van €50 wel erg laag. Mijn boodschappen zijn duurder. Dus die €150 van Rabobank is toch wel het minste.


Dat verdient een eigen topic. Interessant voor ons mobile-team om naar te kijken. (edit: en dat heb je al gedaan, zie ik 🙂 )

Ik hoop alleen niet dat je bij elke boodschap meteen de chip gebruikt; contactloos boven de 50 euro moet ook kunnen, alleen moet je dan ook een pincode intoetsen. Overigens is het wel zo dat, wanneer je dit zo doet, de teller ook weer op 0 wordt gezet.

Groet, David
Reputatie 4
Badge
hoewel ik wel verwacht dat we een Apple Pay mogelijkheid niet zullen laten passeren totdat Google Pay ook is gestart.

Dat klinkt al heel mooi.

Gewoon even een blik developers open trekken en een sprintje plannen. 🙂
Reputatie 4
Badge
Ik hoop alleen niet dat je bij elke boodschap meteen de chip gebruikt

Hoe bedoel je? Waarom niet?
Reputatie 5
Badge +1
Ik hoop alleen niet dat je bij elke boodschap meteen de chip gebruikt

Hoe bedoel je? Waarom niet?


Wanneer je een hoger bedrag contactloos doet, dan zal het apparaat je vragen om de pincode. Je kunt dus ook grote bedragen contactloos betalen, maar wel met pin. Voordeel hiervan is dat ook de teller vervolgens weer op 0 komt te staan.

Groet, David
Wij zijn in ieder geval niet voor dit feestje uitgenodigd. Natuurlijk willen wij het ook kunnen aanbieden, maar op dit moment kan ik nog geen toezeggingen doen. We hebben geen idee wat voor afspraken ING heeft gemaakt met Apple. We moeten even de ontwikkelingen afwachten. Zodra er aan onze kant nieuws is laten we dat natuurlijk ook weten. :)
Uhh ... KNAB is toch (nog) geen onderdeel van ING toch? Wat een afwachtende houding:
Niet uitgenodigd, nog geen toezeggingen, geen idee afspraken ING, ontwikkelingen afwachten ...
Wat een passieve houding van KNAB!

Kom op, pak de telefoon en maak een afspraak met Apple om zelf e.e.a. af te spreken met ze. En bel ING idem om af te stemmen ... Doe wat!
Ik heb even door dit topic gescant, maar ik vind de houding van Knab gewoon bijna laks, prioriteit dit-dat, niet uitgenodigd voor feestje. Alsof ze de slachtofferrol prefereren boven het innovatieve statement wat ze altijd verkondigde. Knab, de bank die het anders doet, maar in de praktijk valt het wel mee. 5 euro per maand betalen, zonder echt te weten waarom. Ja je krijgt een online kasboek, en je spaart 2 cent per jaar op je betaalrekening, maar waarom biedt je die ultieme feature niet aan: contactloos mobiel betalen. Waarom is ING de eerste met Apple Pay, waarom zijn er geen leningen via Knab mogelijk (inc roodstaan), waarom is er geen PoS-kassasysteem zoals Rabobank Omnikassa?

Waarschijnlijk is het niet goed doorgedrongen wat voor verschil Apple Pay gaat maken, samen met Android concurrenten. Zie het als de acceptgiro vs iDeal, welke van de 2 gebruik jij nu? Waarom, simpel: het is sneller en makkelijker. Precies de voordelen van betalen via NFC. Dus ga nu a.u.b dat contactloos betalen met prioriteit op de lijst zetten, en ja, innovatief is die punt niet meer, maar je kan nog wel je statements innovatief maken, zoals bijvoorbeeld met: Knab, voor een generatie zonder portemonnee?
Waarschijnlijk heeft ING een “exclusiviteitscontract” met Apple gesloten en mogen de andere banken zo’n 5 maanden niet mee doen met het feestje van 11 juni 2019.

Ik weet dat niet -en KNAB informeert niet zijn klanten hierover- maar dat is waarschijnlijk gegeven de introductie van Apple Pay in andere landen.
Reputatie 4
Badge
En vergeet niet dat je als bank niks kan of mag zeggen over Apple Pay. Als je geen contact hebt met Apple, kun je weinig melden, en als je al een contract hebt afgesloten mag je volgens de NDA niks zeggen 😉

Reageer