Betaalverzoek programmatisch aanmaken (API)

  • 19 september 2019
  • 4 reacties
  • 462 Bekeken

Beste,

Ik had een suggestie of vraag, is het mogelijk om automatisch betaalverzoeken te genereren door een bepaalde link of api. Bunq laat dit bijvoorbeeld toe door een link in het volgende formaat: https://bunq.me/{gebruiker}/10.50/factuur-xxx
Ik snap eventueel dat vanwege de veiligheid dit niet acceptabel is. Maar eventueel dat ik via een api met token links kan aanmaken? Ik zou dit graag integreren in mijn boekhouding.
Verder zou ik het verzoekn in willen dienen om betaalverzoeken langer als een week geldig te laten zijn, dit is vrij kort om het te gebruiken in facturen.

Hoor graag van jullie,
Roy

4 reacties

Reputatie 6
Badge +2
Beste Roy,

Het is bij ons niet mogelijk om automatische betaalverzoeken te genereren door een bepaalde link op API. Het betaalverzoek van Knab zit volledig in de Knab App, dus daarom is nu niet mogelijk om dit via een URL te doen. Ik geef het wel door als suggestie aan ons Mobile team.

Groet, Pam
Hey Roy,

Ik had hetzelfde idee!
@Pam , het zou gaaf zijn als dit op de feature lijst gezet kon worden.

Groet, Romke
Reputatie 6
Badge +2
Hey Roy,

Ik had hetzelfde idee!
@Pam , het zou gaaf zijn als dit op de feature lijst gezet kon worden.

Groet, RomkeHi Romke, yes dat doen we. Ik heb het doorgegeven aan ons Mobile Team.

Groet, Pam

Wij zouden ook heel graag de mogelijkheid zien om betaalverzoeken aan te kunnen maken via een API. Knab is qua service- en kostenniveau concurrerend met andere banken (en daarom zouden wij er graag gebruik van blijven maken), maar loopt op dit gebied helaas ver achter t.o.v. de andere grote banken in Nederland. De volgende banken ondersteunen deze mogelijkheid namelijk al wel.

ING: https://developer.ing.com/api-marketplace/marketplace
ABN: https://developer.abnamro.com/api-products
Rabobank: https://developer.rabobank.nl/
bunq: https://www.bunq.com/nl/api/developer
de Volksbank (SNS/ASN/RegioBank): https://developer.devolksbank.nl/admin/app/api-catalog
Triodos: https://developer.triodos.com/

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat alle grote banken het ondersteunen, behalve Knab. Zou dit meer aandacht kunnen krijgen? Alvast bedankt.

Reageer