Vraag

Android app vraagt continue om GPS, waarom?

  • 8 januari 2020
  • 6 reacties
  • 670 Bekeken

Het is mij opgevallen dat de Android Knab app na eenmaal geopend te hebben nog lang zoekt naar locatie en GPS. Wellicht omdat ik achter mijn bureau op kantoor geen goede GPS verbinding heb door onze gecoate beglazing. De ABN-Amro app heeft dit niet. Waarom zoekt de Knab app constant naar de locatie? Ik denk ook dat mijn batterij duur er op vooruit kan als jullie dit er uit halen. Volgens mij moet het locatie request veranderd worden naar: “PRIORITY_BALANCED_POWER_ACCURACY” Dit is hier te vinden: https://developer.android.com/training/location/change-location-settings en of door dit example door te nemen: https://developer.android.com/training/location/receive-location-updates


6 reacties

Reputatie 3
Badge

Je kan in de app zoeken naar geldautomaten in de buurt. Ik heb voor de app gewoon locatiebepaling uitgezet bij locatieinstellingen van iOS, geen idee of Android dat ook kan, vast wel :) 

 

Overigens vind ik dat ie alleen locatie zou moeten bepalen als je die optie oproept, lijkt me anders een overbodige actie als je er niet eens naar op zoek bent op dat moment. 

Reputatie 2

Hoi @bvansambeek @Marco90

Bedankt voor jullie reactie. Goed punt inderdaad. 

Het klopt dat de app direct na het inloggen meteen de locatie bepaalt. Ik heb de vraag over waarom dit zo is nu nog even uit staan. Ik kom er zo snel mogelijk bij jullie op terug. 

 

Groetjes, 

Stefanie

 


 

 

Reputatie 2

Hoi @Marco90 en @bvansambeek 

Hierbij het antwoord op jullie vragen.

De Knab app heeft inderdaad je locatie nodig om op zoek te gaan naar geldautomaten bij jou in de buurt. Daarnaast zit in de app de functionaliteit voor een ‘’wisselkoersalert’’. Als de app ziet dat je in een niet-euro land bent, dan krijg je een notificatie. Hierin krijg je de tip om geen contant geld om te wisselen, maar om je bankpas te gebruiken (in winkels of bij ene ATM). Bij wisselkantoren krijg je namelijk meestal een hele ongunstige wisselkoers.

In de Knab bieb lees je meer over de kosten pinnen in het buitenland met je Knab Bankpas.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Knab app de locatiegegevens NIET naar ons doorstuurt. De locatiegegevens blijven alleen op de telefoon. Het pushbericht wordt ook niet vanuit onze backend verstuurd, maar lokaal op de telefoon getriggerd. Je kan in de instellingen op je telefoon natuurlijk ook de toegang tot locatie uitzetten. 

Groetjes, 

Stefanie

Beste @Stefanie ,

 

De locatie kan ook minder accuraat worden bepaald voor die functies en dan gebruikt de app minder batterij. Is het mogelijk dat jullie dit aanpassen?

Volgens mij moet het locatie request veranderd worden naar: “PRIORITY_BALANCED_POWER_ACCURACY” Dit is hier te vinden: https://developer.android.com/training/location/change-location-settings en of door dit example door te nemen: https://developer.android.com/training/location/receive-location-updates

Reputatie 2

Beste @bvansambeek

Bedankt voor je tip. Ik leg het voor bij het team dat hierover gaat. 

Groet, Stefanie

Reputatie 1
Badge

En nog een tip:

Bij Android kan je de Knap app ook gewoon het recht om locatie te bepalen weg nemen via de veiligheidsinstellingen van Android. Dan gaat je telefoon ook niet meer GPS aan zetten en zoeken. De app blijft werken, alleen de ATM map zal dan natuurlijk niet meer zo goed werken.

Reageer