Vraag

Ampersand (&-teken) is wel een toegestaan teken in de naam!

  • 27 juli 2020
  • 2 reacties
  • 108 Bekeken

Bij het ingeven van een betaling kreeg ik eerst een voorstel om de naam te wijzigen, op basis van de naam/nummercontrole:

 

Vervolgens kreeg ik, vanwege de ampersand in de naam, een foutmelding:

 

Komt nogal knullig over… er zijn heel veel bedrijven met een ampersand in de naam. Knab zou dit gewoon moeten toestaan in het invoerveld. Kan dat worden aangepast?


2 reacties

Reputatie 2

Hopelijk kunnen ze dan gelijk aanpassen dat als je 1x een verkeerde naam hebt ingevuld voor een ABN Amro rekening en je daarna de juiste naam invult, hij niet blijft klagen: de rekening staat niet op naam van …

Als je gelijk de juiste naam invult gaat het wel goed. Bij ING en Rabo wordt aangegeven welke naam het moet zijn, maar bij ABN Amro dus niet.

Reputatie 2

Beste @gversluis

Bedankt voor je reactie. Graag reageer ik hierop. 

Ik zal je proberen uit te leggen waarom je deze foutmelding krijgt. De IBAN-Naam Check wordt verricht door een algemeen systeem waar alle banken gebruik van maken. Vervolgens hebben we ook nog ons eigen betalingssysteem. Deze verwerkt de betaling uiteindelijk en doet ook een check. Ons eigen betalingssysteem kan bepaalde leestekens helaas niet verwerken, wat natuurlijk krom is. Dit kunnen we helaas niet aanpassen. De oplossing bij dit soort betalingen is om de tenaamstelling niet aan te passen (dan moet je wel zeker weten dat het rekeningnummer klopt) en de betaling doordrukken. 

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

Met vriendelijke groet, 

Stefanie 

Reageer